JanWiersma.com

De PUE soap

Nadat Google zijn PUE cijfers bekend maakte, is het grote modder gooien begonnen. Op congressen en voornamelijk ook blogs bevechten de grote der ICT elkaar met PUE cijfers. De ene nog mooier dan de ander.

Vervolgens mengt The Uptime Institute zich ook in het modder gooien tijdens een speech van Ken Brill:

He apparently also made comments that Microsoft and Google were trying to bully the industry with their money and resources and were a direct threat to the members present and that their techniques would not work for those in attendance.

De soap is compleet;

PUE Battlefield littered with Confusion

Uptime Institute to IT, Microsoft and Google are your enemy

Microsoft ‘in disappointment, there is opportunity. . . ‘

 

PUE word gezien als een standaard en marketing afdelingen zien het als een (mogelijk) marketing instrument.

Helaas heeft de Green Grid niet specifieker beschreven hoe de PUE gemeten moet worden en wat er wel en niet mee genomen moet worden. Werk aan de winkel voor de Green Grid dus…

Laten we ondertussen in de datacenter wereld als professionals met  elkaar omgaan; PUE is (nu nog) een goed meet instrument om je interne energie efficiëntie te meten en ROI’s te bewijzen. Zonder enige context of achtergrond is het totaal niet geschikt als vergelijking tussen bedrijven… zeker niet binnen concurrentie posities.

Share

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *