JanWiersma.com

Verzameling nieuws…

De afgelopen 2 maanden ben ik even afwezig geweest… dus tijd voor een inhaal slag van het nieuws de afgelopen maanden:

 

DatacenterPulse:

DatacenterPulse heeft voor de chill-off vergelijking tussen diverse koelmethode een video uitgebracht. Hierbij word 1 van de deelnemers belicht. Pas op de sales-pitch 🙂

 

DRT (Michael Manos):

Als eerste is Michael begonnen met zijn eerder aangekondigde ‘Chiller-Side Chats’:

Chiller-Side Chats: When Worlds Collide

Chiller-Side Chats: The Capacity Problem

Chiller-Side Chats : Is Power Capping Ready for PrimeTime?

Dit zijn ‘must reads’ voor mensen die tussen ICT en facilitair gevangen zitten en directie en bestuur moeten bewegen tot actie. Handvaten genoeg!

Hij eindigt met een onderwerp dat ik ook al eerder behandeld heb (in presentaties en visie’s) en een trend die ik in de EU en Nederland ook terug zie:

Coming Soon to a Data Center near you, Regulation.

Wees gewaarschuwd, ook de Nederlandse datacenter markt gaat gereguleerd worden op energie.

 

Microsoft:

Na het afscheid van Michael Manos was de grote vraag: wie gaat hem opvolgen. Het is:… Kevin Timmons. Hij komt van Yahoo.

 

Microsoft opent 2 mega datacenters in 2009. Dit betreft de in aanbouw zijnde Chicago en Dublin. Chicago staat bekend om zijn container infrastructuur. In dit DC is ook een traditionele vloer aanwezig en het word interessant om te zien wat de verschillen in CAPEX en OPEX zullen zijn. Zie ook het MS Datacenter Blog.

 

Uitval:

Rackspace word getroffen door uitval. Ook dit jaar zullen we weer een interessante lijst zien ontstaan van uitval door diverse oorzaken. Ook bij de zo geheten TIER4 rekencentra 🙂

Ook Amazone word getroffen door uitval. Dit keer vanwege bliksem inslag.

 

Yahoo:

In navolging van Microsoft, Google en andere grote spelers op de markt, geeft Yahoo ook openheid van zaken in hun datacenter ontwikkeling. Een verzameling is te vinden op DatacenterKnowledge.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.