JanWiersma.com

Groen, groener…

Je hoort er tegenwoordig niet meer bij als je geen ‘groen’ datacenter bouwt. Dus Royal Haskoning bouwt er een voor Parthenon Data Centers:

Parthenon Data Centers heeft ingenieursbureau Royal Haskoning in de arm genomen voor het technische ontwerp van een zogeheten groen datacenter van 10.000 vierkante meter in de Wieringermeer

En Imtech maakt zelfs een groen datacenter met 2 verdiepingen voor je:

Imtech outlines proposals for lowering OPEX and addressing environmental issues within the data centre.

De vraag rijst zo langzaam aan; wat is nu eigenlijk groen ? En hoe zet ik het nu echt strategisch in voor mijn organisatie ? De meeste organisaties lijken op dit moment toch het meest gevoelig voor een financiële prikkel. Nu kan duurzaamheid en financiële besparing best goed hand in hand gaan.

Elke leverancier van een datacenter onderdeel claimt dat ze voor mijn een besparing op de CAPEX en OPEX gaan behalen… als ik al die onderdelen toepas in mijn datacenter kom ik op meer als 100% besparing 😉

Bij het volgende datacenter krijg ik dus geld toe.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *