JanWiersma.com

Meer Green Grid..

Vandaag was de Green Grid bijeenkomst in Amsterdam. De dag werd geopend door Roger Tipley, de VP van Green Grid. Hierna heeft Victor Smith (EMEA Technical. Work Group Chair) de rest van de dag geleid. Het was goed om te horen dat er meer aandacht is en komt voor ontwikkelingen buiten de US. De EMEA ontwikkelingen zijn daar een onderdeel van.  Enkele high lights:

* Enkele aankondigingen en releases:

  • PUE reporting tool. Dit word de verzamelplaats voor PUE gegevens van organisaties wereldwijd. Geeft uiteindelijk de mogelijkheid voor analyse, vergelijking en certificering.
  • Usage & public reporting guidelines for PUE. Whitepaper #22. Eindelijk een halsband voor de marketing misbruik van PUE en DCiE.
  • Free cooling map voor EU (lucht en water)
  • EPA datacenter assesment report (analyse van een overheids datacenter.. onder het motto: je kunt ons wel reguleren, maar kijk eerst eens in je eigen tuintje…)

* Opvallend: slechts 18% van de Green Grid leden is datacenter eindgebruiker. Veel leveranciers…

* Er is een CO2 regulering Whitepaper in de maak. Hierbij is een analyse gemaakt van de wet en regelgeving in o.a. U.K, Frankrijk en Nederland en bepaald wat de impact is voor het datacenter in jip-en-janneke taal. Deze wordt in de komende weken verwacht.

* Er komt een PUE calculator beschikbaar. Deze houd ook rekening met container oplossingen en datacentra binnen kantoorpanden. (Naam: PUE Estimator. Op dit moment in Beta)

* Er komt een Green Grid Datacenter Design Guide. Begin 2010 met uitloop voor ontwikkeling naar 2012.

* Men heeft de feedback van de ‘Data Center Productivity’ methode uit gewerkt in een Whitepaper #24. Doel: PUE geeft niet weer hoeveel werk er voor de applicatie word verzet in het datacenter en of dat energie efficiënt gebeurd. Resultaat: er moet meer onderzoek plaats vinden.

* De EU Free Cooling Tool zorgt er voor dat je met klimaat gegevens de afgelopen 10 jaar van enkele 10tallen plaatsen in Nederland, een analyse kunt maken met de mogelijke besparingen door de inzet van Free Cooling.

Share

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *