JanWiersma.com

Automation levert DC container uit België

Afgelopen week presenteerde de Belgische firma Automation hun datacenter container concept. Het bedrijf heeft zijn wortels in de telecom en levert daar al jaren succesvol container modellen voor.

Na enkele jaren traditionele datacentra te hebben gebouwd, is men nu begonnen met een datacenter container.

Daar waar de meeste datacenter container leveranciers kiezen voor de standaard (ISO) afmetingen, kiest Automation er voor om de container als basis te kiezen en deze uit te bouwen.aut-cont2

De standaard ISO container is ongeveer 2,4 meter breed, waar die van Automation ongeveer 3,5 meter is. Hier door ontstaat meer ruimte om een fatsoenlijke rack opstelling te maken waarbij men zonder problemen systemen kan in- en uitbouwen.

De standaard ISO container komt o.a. in 20 en 40 feet lengte. Die van Automation is wat langer aangezien deze aan het einde voorzien is van de koelinstallatie.

De afmetingen zijn echter wel zo gekozen dat deze vallen binnen de Europese regels rond weg vervoer. Ook heeft men de ‘oude’ bevestigingspunten van de ISO container bewaard zodat deze gemakkelijker te hijsen is.

aut-cont1

Bij vervoer word de koelinstallatie tijdelijk gedemonteerd.

Al deze ruimte maakt diverse configuraties mogelijk. Hierbij kan een generator (N), een UPS (N+1), een koelinstallatie (N+1) en enkele systeem racks in 1x 20 feet container gestopt worden. Er behoeft dan enkel elektra en glasvezel toegevoerd te worden. Ook zijn configuraties mogelijk waarbij meerdere IT containers en Utility containers een totaal datacenter container park vormen.

Omdat de container van binnen netjes afgewerkt is met isolatie materiaal (komt o.a. de brandwerendheid ten goeden) en hij ruimer is dan een standaard container, word er een laag drempelig alternatief gecreëerd voor de bestaande oplossingen van bijvoorbeeld SUN/Oracle en HP; men heeft  binnen het idee in een ‘normale’ datacenter ruimte te staan.

Met een gemiddelde levertijd van 6 weken, staat dit kant en klare datacenter op de stoep bij de afnemer.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *